artikel

Cafetaria Top 100 2017 nr.3: Eetwinkel De Hollandsche Tuyn, Bergen op Zoom

Bedrijfsvoering 544

De ondernemers van De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom en hun team blijven goed scoren. Na vorig jaar met stip op de vierde plek te zijn geëindigd, schuiven ze nu een plaatsje op. Een uitstekende prestatie, al zijn de gebroeders Van Oss ervan overtuigd dat ze nog hoger kunnen komen. Dat is ook zeker haalbaar.

Cafetaria Top 100 2017 nr.3: Eetwinkel De Hollandsche Tuyn, Bergen op Zoom

Het is moeilijk te geloven dat Björn en Jeroen van Oss nog niet zo heel lang in de cafetariabranche actief zijn. Ze runnen De Hollandsche Tuyn sinds 2010, samen met hun vader. Anderhalf jaar geleden sloten ze zich aan bij de formule Eetwinkel en hebben ze de zaak verbouwd. Daarvoor hebben ze samengewerkt met een interieurdesigner. Het resultaat mag er wezen.

De Hollandsche Tuyn heeft een goede mix te pakken tussen industriële elementen en de gezelligheid van een huiskamer. Het sfeervolle interieur past heel goed bij het monumentale pand waarin De Hollandsche Tuyn is gevestigd.

Energie bij Eetwinkel De Hollandsche Tuyn

Sinds anderhalf jaar staan de broers hier samen aan het roer, en ze vervullen die rol met verve. Björn (26) en Jeroen (29) zijn de draaiende motor van De Hollandsche Tuyn en de energie van deze twee is duidelijk voelbaar in de zaak. Zij zijn samen het gezicht en minstens één van hen is altijd aanwezig. ‘Die persoonlijke touch vinden we namelijk erg belangrijk’, zegt Jeroen.

Gemoedelijkheid

Service en gastvrijheid zijn dan ook top in deze Eetwinkel. Je ziet dat het team hard werkt, maar de ondernemers en medewerkers hebben toch tijd voor gastcontact. Dat gaat overigens meestal gepaard met een flinke dosis Brabantse gemoedelijkheid. Ondanks de drukte, hangt er toch een relaxte sfeer in de zaak. Dat komt vooral door het team dat heel goed op elkaar is ingewerkt. En een zaak met twee verdiepingen en een terras tijdens de spits in goede banen leiden, is geen sinecure.

Jeroen en Björn staan vierkant achter de winkel en zijn vol zelfvertrouwen. ‘Dit is de toekomst van de cafetaria’s in Nederland. Vernieuwend en vol beleving.’ Daarnaast staat het ambacht hoog in het vaandel, onder meer met zelfgemaakt stoofvlees en saté. Ze zijn vooral trots op de hippe frietgerechten die ze maken, zoals een frietje pulled pork. ‘Op onze vrije dagen gaan we vaak uit eten’, legt Jeroen uit. ‘Zo zien we van alles. Vervolgens kijken we of het bij ons aanslaat.’

De Hollandsche Tuyn is een bijzonder bedrijf, waar zowel de gast in een strak pak als de bezoeker in joggingpak zich thuis voelt. De jury is onder de indruk van de drive van de broers, die de potentie hebben om nóg beter te worden. Als je twee jaar achter elkaar hoog eindigt in de Cafetaria Top 100, ben je bepaald geen koekenbakker. Jeroen en Björn mogen trots zijn op wat ze hebben neergezet.

Eetwinkel De Hollandsche Tuyn
Huijbergsestraat 14
4611 MG Bergen op Zoom
Eetwinkel.nl/locaties/eetwinkel-de-hollandsche-tuyn-bergen-op-zoom

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel