artikel

Plaza Stadskanaal werft goed cafetariapersoneel met hoog uurloon

Bedrijfsvoering 56

Het succes van een horecabedrijf hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de medewerkers. Dat geldt zeker ook voor cafetaria’s. Jan Meijering, eigenaar van Plaza Stadskanaal, is zich dat terdege bewust. Hij heeft moeite om goed personeel te vinden en kiest voor een bijzondere manier van werven.

Plaza Stadskanaal werft goed cafetariapersoneel met hoog uurloon
Met speciale acties als dit ‘Rad van Fortuin’ weet Jan Meijering veel publiek aan zich te binden. (foto: Marten Sandburg)

Het is een grote frustratie van Jan Meijering. Het lukt de ondernemer maar niet om goed cafetariapersoneel te krijgen. ‘De nieuwe zaak draait nu vier jaar, maar het is een flink probleem om goede en enthousiaste medewerkers te vinden. Dat is een gevaar voor de bedrijfsvoering, zeker op de langere termijn.’ Vervelend, vindt de Groninger ondernemer. ‘Ik moet, ondanks alle inspanningen die al zijn gedaan, de kar nog steeds in mijn eentje trekken.’ Vandaar dat Meijering al verschillende acties via social media op touw heeft gezet. Op Facebook en Twitter doet hij verschillende oproepen, het zijn haast noodkreten: ‘Goed uurloon verdienen’, ‘Help ons team compleet te maken’ en ‘Bruto uurloon wel 10 tot 40 procent omhoog’.

Gestart in snackwagen

Jan Meijering is al lang actief in de cafetariasector. De ondernemer begon begin jaren 90 met een snackwagen in Gasteren. Daarna kreeg hij standplaatsen in Gasselternijveen en Nieuw Buinen. Later vestigde Meijering zich in Stadskanaal in een snackkiosk. In 2012 pleegde hij nieuwbouw en ging in zee met formulehuis Plaza. Sindsdien beschikt hij samen met zijn vrouw José en zoon Dennis over een moderne zaak met een afhaal- en een luxe zitgedeelte met veertig plaatsen en een groot buitenterras. De omzet laat weliswaar een jaarlijkse groei van ongeveer 5 procent zien, maar de ondernemer is nog niet tevreden. ‘Er valt gewoon veel meer uit te halen. Daar blijven we ons voor inzetten.’

Personeel werven via social media

Facebook en Twitter zijn inmiddels dé manier om jongeren te bereiken en te interesseren. ‘Hopelijk melden zich nieuwe kandidaten. Nieuwe krachten kunnen bij gebleken geschiktheid rekenen op een beter salaris dan gebruikelijk is.’ De cafetariahouder meent het serieus: ‘Je moet meer bieden dan het minimumloon, anders krijg je geen aanwas. Zo simpel is het, die ervaring heb ik inmiddels. Zeker in de vijver waarin ik zoek, met de betere en gemotiveerde medewerkers. Je moet ze ook zien te houden, anders is het een komen en gaan. Dat laatste is niet goed voor de continuïteit. Klanten zien graag vertrouwde gezichten.’

Volgende stap

Volgens Meijering kan het financieel uit om personeelsleden een hoger salaris aan te bieden dan wat in de sector gebruikelijk is. ‘Het is gewoon noodzakelijk om met je bedrijf een volgende stap te kunnen maken. Kwaliteit en service zijn van levensbelang. Goed personeel zorgt voor een beter rendement, dat verdien je dus makkelijk terug. Dat zie je bijvoorbeeld terug in meer bijverkoop en klantenbinding. Het is ook belangrijk dat het personeel meedenkt; met nieuwe ideeën bereik je een hoger niveau. Kortom, je profiteert op alle fronten.’

Vacatures

Plaza StadskanaalPlaza Stadskanaal heeft verschillende vacatures. Zo is het bedrijf onder andere op zoek naar een bedrijfsleider, kok, bediende, kassière en bezorger. ‘Uitbreiding met volwaardig personeel is essentieel om ons bedrijf verder te ontwikkelen. De plannen zijn er, maar je moet het wel kunnen invullen.’ Onlangs introduceerde Plaza Stadskanaal een nieuw concept: vers, verantwoord en gezond. ‘We halen een stukje La Place naar Stadskanaal’, zo luidde de aankondigende reclame. Meijering: ‘Het gaat om hoogwaardige producten die vers en in het zicht van de gasten worden klaargemaakt. Daar is behoefte aan. Het is een manier om de omzet verder te laten stijgen.’
Ook op het gebied van bezorging liggen er voldoende kansen, maar door personeelskrapte staat dat nog in de kinderschoenen. ‘Het is de bedoeling om dat op termijn serieus op poten te zetten. Het is één van de speerpunten voor de komende periode. Maar nogmaals: alles valt of staat met goede collega’s met de juiste instelling.’ 

Reageer op dit artikel