artikel

Politieke partij komt op voor snackbar

Bedrijfsvoering

De politieke partij OpAssen maakt zich hard voor cafetaria De Havenkade in Assen. Deze snackbar zou plaats moeten maken voor de uitvoering van een bouwproject van gemeente waarmee miljoenen gemoeid zijn. Zo meldt RTV Drenthe.

Politieke partij komt op voor snackbar

De gemeentelijke, politieke partij OpAssen stelt vragen over het project met de naam FlorijnAs aan het college van B en W van Assen. De partij vindt het ‘flauw’ dat wethouder Wiersema heeft gezegd dat er al drie cafetaria’s zijn in de omgeving. Volgens de partij zou cafetaria De Havenkade wel degelijk in een behoefte voorzien.

Plan

Ook heeft de eigenaar van De Havenkade een plan ingediend bij de gemeente voor een andere locatie. Egbert Prent van Op Assen zegt op RTV Drenthe dat hij wil weten waarom dat plan is afgewezen door de gemeente.

Objectief onderzoek

OpAssen wil verder achterhalen welk bureau de gemeente in de arm heeft genomen om de zaak te onderzoeken. Ze betwijfelen of het een objectief onderzoek is geweest. Prent geeft aan dat hij zelf een regelmatig bezoek is van de cafetaria.
De FlorijnAs is een miljoenenproject van de gemeente Assen. Onder meer het stationsgebied en een vaarroute naar de binnenstad worden aangepakt.

Reageer op dit artikel