artikel

Verantwoord frituren goed voor gezondheid

Bedrijfsvoering

Frituren wordt in de media steeds vaker afgeschilderd als ongezond. Met name frites en snacks in cafetaria’s dragen het stempel van ‘snelle, vette hap’. Met betrekking tot frituren komen twee belangrijke kwesties steeds opnieuw negatief in de publiciteit. Dit zijn de ongezonde vetzuursamenstelling van vaste frituurvetten en het niet tijdig verversen van frituurvet. Uit een recent onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van de consumenten aangeeft dat de cafetaria- en fastfoodsector een negatief imago heeft. Om een gezonde toekomst van de horeca veilig te stellen is het dus tijd voor actie!

Verantwoord frituren goed voor gezondheid

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat voeding en gezondheid een steeds belangrijkere rol gaan spelen, ook voor klanten van cafetaria en fastfoodrestaurants. Maar liefst 36% van de consumenten geeft aan vaker een cafetaria of fastfoodrestaurant te bezoeken, wanneer er meer aandacht aan gezondheid besteed zou worden. Door over te stappen op vloeibaar frituurvet en te frituren volgens de Spelregels voor Verantwoord Frituren kan de horecaondernemer hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Vloeibaar frituurvet past in een verantwoorde bedrijfsvoering omdat het rijk is aan goede onverzadigde vetten en weinig transvetzuren bevat. De overheid adviseert om verzadigde vetten en transvetzuren zoveel mogelijk te vervangen door onverzadigde vetten. Daarom is vloeibaar frituurvet de beste keuze voor het frituren van frites en snacks. Vloeibaar frituurvet voldoet aan de normering van de campagne wanneer het maximaal 5% transvetzuren en minimaal 65 % onverzadigde vetzuren bevat. Deze frituurvetten zijn herkenbaar aan het beeldmerk van de campagne op de verpakking

Reageer op dit artikel