artikel

Internationale hapjes tijdens Internationale evenementen

Bedrijfsvoering

Het EK-voetbal, het WK-voetbal, de Olympische spelen en de Winterspelen. Kortom, regelmatig is er veel aandacht voor landen en streken. Vertaal deze landeninteresse naar uw bedrijfsvoering door uw gasten te verrassen met een internationale borrelhapjesschaal.

Internationale hapjes tijdens Internationale evenementen

Ook kunt u een maandthema organiseren waarbij u per maand wisselt van hapjes uit diverse landen. Vooral Spaanse hammen en gestoomde Chinese hapjes scoren erg goed. Hieronder vindt u internationale hapjes, gerangschikt per land.

België

Ardenner Ham. Deze Wallonische ham is snel te maken in combinatie met stukjes meloen en levert een fris en gezond borrelhapje op. Verder Saucissons d’Ardenne, een snijdbare rauwe worst van mager varkensvlees en vet spek. Of champignonworst, een gekookte worst met foelie, kardemom en champignons.

Duitsland

Onze oosterburen beschikken over veel worstsoorten. Enkele bekende snijdware worsten zijn cervelaat, katenrookworst, luchtgedroogde metworst, plockworst en schinkenmettwurst. Ook de smeerbare rauwe worstsoorten Brunswijkse smeermetworst, theeworst en hakkepeter zijn geschikt als bittergarnituur. En natuurlijk de ‘eeuwige topper’ ui de categorie gekookte worstsoorten: knakworst.

Frankrijk:

Wilt u uw bittergarnituur een Frans tintje geven? Denk dan eens aan gevogeltepaté op bladerdeegcups, zoals bijvoorbeeld fazantenpaté of kippenpaté. Serveer in het najaar een wildpaté en in de koude wintermaanden een kaaspaté.

Italië

Naast parmaham scoren diverse worstsoorten goed als bittergarnituur. Bijvoorbeeld salami. Deze worst van mager rund- en varkensvlees met witte peper, gebroken peperkorrels, knoflook, rode wijn en zout is in verschillende (streek) variaties verkrijgbaar. Verder doet de snijdbare rauwe worstsoort peperoni het goed. Of diverse luxe vissoorten, zoals polipo, frutti di mare en inktvisringen gevuld met krab.

Spanje

Een luxe ham als borrelhapje is de jamon ibérice, pata negra. De varkens uit Zuid-Spanje waar de ham van is gemaakt, scharrelen rond en voeden zichzelf met eikels. Ook een Serrano-ham op de bar doet het goed. snijd er in het zich van gasten stukjes af. Als worstsoort is de zoete en scherpe paprikaworst chorizo populair.

Azië

Dim sum, gestoomde en gefrituurde Aziatische hapjes. Bijvoorbeeld gefrituurd deeg met varkensvleesvulling. Gestoomde garnalen ingepakt in rijstdeeg. Of een gebakken minibroodje met vleesvulling. Verder doen gefrituurde loempia’s het goed en op de koude hapjesschaal sushi’s.

Reageer op dit artikel