artikel

Tiende editie Cafetaria van het Jaar

Bedrijfsvoering

De vakwedstrijd Cafetaria van het Jaar beleeft zijn tiende editie. Snackkoerier neemt ter gelegenheid van dit tweede lustrum de historie door van het evenement dat altijd streeft naar een verdere verhoging van het vak- en brancheniveau.

1992: Snackkoerier 1 van 2 januari 1992 kondigt voor het eerst aan dat het vaktijdschrift op zoek gaat naar de Cafetaria van het Jaar. Met de nieuwe prijs wil Snackkoerier een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering in de cafetariasector. Ruim vier maanden later is uit een deelnemersveld van niet minder dan 381 bedrijven de winnaar bekend. Tijdens een feestdag ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van Snackkoerier, op 27 april in Hoofddorp, wordt cafeta’t Middelpunt in Wezep uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar 1992.

1994: De bekendmaking van de Cafetaria van het Jaar vindt eind maart plaats tijdens de jaarvergadering van brancheorganisatie IJsfrica in Nuland. Voetballer John de Wolf overhandigt de eerste prijs aan Tom Bijl van Verhage Fast Food in Zwijndrecht. Ook is er voor het eerst sprake van een kritisch geluid. ‘Je kunt en mag een oer-Hollandse snackbar niet vergelijken en laten wedijveren met een fastfoodketen’, zo stelt een cafetariahouder die buiten de prijzen viel.

1996: Voor de derde en laatste keer is de benoeming tot Cafetaria van het Jaar een programma-onderdeel van de jaarbijeenkomst van IJsfrica. Winnaar is John’s Food Palace in Venray. De door een sponsor beschikbaar gestelde hoofdprijs is een reis naar de Olympische Spelen in Atlanta.

1997: De finale van de vakwedstrijd wordt niet meer in het voorjaar maar in het najaar gehouden. Het door Snackkoerier en IJsfrica georganiseerde evenement Cafetaria Toppers, gehouden tijdens de Horeca Vakbeurs Brabant in Rosmalen, vormt op 28 oktober het decor . Cafetaria ’t Vosje, toevalligerwijs gevestigd in Rosmalen, wint de titel. Zanger Gordon zorgt voor het artistieke nagerecht.

2000: Na drie jaar Cafetaria Toppers, gooit Snackkoerier de bekendmaking van de winnaars over een andere boeg. Op 24 september reist een karavaan door het land met op kop een rode dubbeldekker vol genodigden om de drie genomineerden voor de titel te bezoeken. Hierdoor kunnen de cafetaria’s het feest in de eigen, vertrouwde omgeving en samen met hun klanten vieren. De nieuwe opzet blijkt een succes. Zowel onderweg als in Brunssum, Den Haag en Bergschenhoek trekt de Cafetaria van het Jaar Karavaan veel bekijks en ook de drie finalisten hebben over belangstelling niet te klagen.

Reageer op dit artikel