nieuws

Kapotte bakwand betekent einde voor Zeeuwse cafetaria

Apparatuur 603

Een kapotte bakwand vervangen is vaak een grote investering. Voor een cafetaria in Zeeland zijn de kosten simpelweg te hoog en hebben de eigenaren besloten de tent te sluiten.

Kapotte bakwand betekent einde voor Zeeuwse cafetaria
Foto: Koos Groenewold

‘Het vervangen van de bakwand kost 40.000 euro’, zegt Jenny Goudzwaard, eigenaar van cafetaria ’t Centrum in Poortvliet, tegen PZC. ‘Die investering gaan we op onze leeftijd niet meer doen.’

Volgens Goudzwaard (55) is de frietpan, die twintig jaar oud is, altijd goed onderhouden. Maar de monteur ontdekte veel haarscheurtjes. ‘Verder bakken zou onverantwoord zijn’, aldus de ongelukkige eigenaar tegen te krant.

Hans en Jenny Goudzwaard hebben de cafetaria 23 jaar gerund. Het bijbehorende café blijft wel open, alsook hun brasserie aan de Oosterschelde.

Onderzoek  naar bakwanden

Het Nederlands Frituurcentrum doet in opdracht van vakvereniging ProFri onderzoek naar bakwanden en frituurovens. Volgens de vakvereniging geven frituurondernemers regelmatig te kennen dat ze onder meer kampen met kapotte en lekkende ketels. ProFri wil laten onderzoeken of er problemen ontstaan vanwege technische mankementen, verkeerd gebruik of slecht onderhoud.

Bron: PZC

Reageer op dit artikel