nieuws

Starbucks rekent op flinke winstgroei

Apparatuur

Starbucks rekent in de komende vijf jaar op een jaarlijkse omzetgroei van tenminste 10 procent en een winstgroei per aandeel van 15 à 20 procent. Dat stelde de Amerikaanse koffieketen donderdag tijdens een bijeenkomst voor beleggers.

Starbucks rekent op flinke winstgroei

Het bedrijf verwacht de omzet uit de verkoop van voedsel in die periode te kunnen verdubbelen tot ruim 4 miljard dollar (3,2 miljard euro). Vooral lunches en diners bieden groeikansen, aldus Starbucks.

De mobiele telefoon speelt een grote rol bij het verzilveren van die kansen. Het gebruik van de Starbucks-app nam dit jaar met 50 procent toe.

De verruiming van het voedselassortiment staat haaks op ontwikkelingen bij de fastfoodketens McDonald’s en Burger King. Beide ketens hebben flink in hun menu’s gesnoeid zodat hun personeel sneller bestellingen kan afhandelen.

Reageer op dit artikel