nieuws

Contactloos betalen neemt vlucht

Apparatuur

Nederlanders betalen steeds vaker contactloos met hun Maestro® betaalpas. Dat blijkt uit cijfers die MasterCard, aanbieder van de technologie, heeft gepresenteerd.

Contactloos betalen neemt vlucht

Zowel in Nederland als wereldwijd beleeft de nieuwe manier van betalen een sterke groei: het aantal contactloze betalingen in Nederland steeg dit jaar met 274%. Op internationaal vlak ziet MasterCard ook vier keer zo veel contactloze transacties.

Na de officiële aankondiging dat Apple mobiel betalen middels de zogenoemde NFC technologie mogelijk gaat maken met de iPhone 6 voorziet het bedrijf een verdere groei in populariteit van contactloos betalen.

Contactloos is een manier waarbij de consument niet langer zijn of haar betaalpas in de automaat hoeft te steken. Bij contactloze betalingen wordt er gebruik gemaakt van een NFC-chip in de betaalpas, smartphone of betaalsticker. Deze hoeft slechts kort voor de betaalautomaat gehouden te worden en de betaling wordt afgerond. Contactloze betalingen zijn net zo veilig als reguliere pinbetalingen, meldt MasterCard. Bij betalingen onder €25 euro is een pincode niet nodig.

Reageer op dit artikel