nieuws

Open dag versefritesleverancier Schaap druk bezocht

Apparatuur

Een voorlichtingsdag over verse frites bij aardappelverwerker Schaap Holland in Biddinghuizen is druk bezocht. De ongeveer vijftig bezoekers, waaronder veel cafetariahouders, kregen een rondleiding en voorlichting over het bakken en de verkoop van verse frites.

Open dag versefritesleverancier Schaap druk bezocht

Na een rondleiding waarin het productie proces van de Poldergoud frites van Schaap centraal stond volgde een workshop verse frites bakken. Accountmanager John Leukfeldt liet het voor-  en afbakken zien en verschafte de nodige tips. Zoals het iets langer bakken en niet zouten van frites die wordt meegegeven met een afhaalbestelling. ‘Dan blijft de frites wel knapperig.’ Zo’n zelfde sessie wordt overigens ook gehouden bij cafetariahouders die op de verse frites overstappen, vertelt Leukfeldt. ‘We zorgen dan dat er een goed gebakken frietje uit de oven komt.’

De bezoekers, afgelopen maandag, kregen ook tips&trics hoe verse frites te vermarkten en gepersonaliseerd promotiemateriaal te maken. Advies: Stel het ambacht, de lekkere echte aardappelsmaak en de authenticiteit centraal.

Meer in Snackkoerier 23 van 22 november.

Reageer op dit artikel