nieuws

Aardbeienijs op stokje wint De Smaak van NL

Apparatuur

Nina Weerman heeft de verkiezing De Smaak van Nl gewonnen met haar aardbeienijsje Nice op een stokje. De Amsterdamse maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker.

Aardbeienijs op stokje wint De Smaak van NL

Nice op een stokje, een 100 procent biologisch handijsje, is de winnaar van De Smaak van NL 2013. De jury,  bestaande uit juryvoorzitter chef-kok  Jonathan Karpathios , Jeroen Thijssen van Trouw, Makkie Mulder van Delicious en Harry van Delft, Lector Foodmarketing aan de HAS Hogeschool, roemde het ijsje omdat de smaak  in balans is, niet te zoet en echt biologisch. Weerman ontving de prijs uit handen van Karpathios, die onder meer bekend is van KRO’s Kookschool.

Gezonde frites publiekslieveling

Het gezonde fritesconcept The Pommbar, van Hein Corten en Yannic Stortelder uit Ulestraten,  serveert een gezonde variatie op de doorsnee friet. De gezonde frites kreeg de meeste internetstemmen en was ook favoriet tijdens de Food Valley Expo op 24 oktober in Arnhem.  De keuze in eigen kruidmelanges en sauzen zorgt voor een persoonlijke smaakbeleving bij de frites die in een oven wordt afgebakken.

Landelijke wedstrijd

Onder de naam De Smaak van NL, georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum, streden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland.

Reageer op dit artikel