nieuws

Fritesfabrikant McCain breidt productie uit

Apparatuur

Fritesfabrikant McCain profiteert van een toegenomen vraag naar diepvries frites en breidt de productie in Lelystad uit. Om meer uren te kunnen draaien zoekt de fabrikant extra medewerkers.

Fritesfabrikant McCain breidt productie uit

Volgens McCain neemt de vraag naar diepvriesfrites toe en gaat dat ten koste van gekoelde gasverpakte frites. De oorzaak: diepvries frites heeft  volgens de fritesfabrikant een meer constante kwaliteit, een kortere afbaktijd en is efficiënt te bereiden. McCain, sinds midden jaren negentig met een fabriek in Lelystad,  is de grootste producent ter wereld van diepvries frites. De fabriek in Lelystad krijgt er vooralsnog geen productielijnen bij maar gaat straks 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. Om die uren te kunnen draaien is McCain op zoek naar nieuwe medewerkers, dat aantal kan oplopen tot dertig arbeidsplaatsen.
McCain verwacht een aanhoudende, gestage groei van diepvries frites. Het is niet uitgesloten dat het aantal arbeidsplaatsen in Lelystad verder zal worden uitgebreid in de toekomst.

Reageer op dit artikel