nieuws

Rombouts en Van Rijsingen fuseren tot Froster

Apparatuur

Rombouts Food International en Van Rijsingen Diepvries fuseren tot Froster. Hoewel het fusiebedrijf pas per 1 februari operationeel wordt presenteerde het bedrijf zich op de Horecava al onder de nieuwe naam Froster.

Rombouts en Van Rijsingen fuseren tot Froster

Het assortiment van het gecombineerde bedrijf omvat meer dan 5.000 verschillende soorten diepvriesproducten. De producten worden geleverd aan groothandels in binnen en buitenland. Rombouts verzorgt onder meer de distributie en marketing voor (kleine) snackfabrikanten en leveranciers en de distributie voor inkoopcombinatie Horeca Food Group. Van Rijsingen is actief met de fabricage en verkoop van diepgevroren groenten en snacks.

,,Door het combineren van kennis van productie, productontwikkeling, verpakken, verkoop en logistiek ontstaan direct ruimere mogelijkheden tot samenwerking van Froster met bestaande en nieuwe partners, leveranciers en klanten uit de totale Retail- en Foodservice markt in Europa’’, stelt de nieuwe onderneming in een persbericht.

Het hoofdkantoor van Froster komt in Waalwijk, nu ook al de thuishaven van Rombouts. De inpak- en assemblage afdelingen van Van Rijsingen blijven in de thuishaven Helmond. De twee bedrijven krijgen elk de helft van de aandelen in het fusiebedrijf.

Naar verwachting is Froster, met in totaal 80 mensen, goed voor een jaarlijkse omzet van 39 miljoen euro. De fusie heeft amper gevolgen voor de werkgelegenheid. Wel zal een aantal mensen vanuit helmond in Waalwijk gaan werken.

Reageer op dit artikel