nieuws

McDonald’s bouwt slimme en energiezuinige keuken

Apparatuur

McDonald’s bouwt samen met automatiseringsbedrijf Echelon naar eigen zeggen de keuken van de toekomst. Met de LonWorks software van Echelon is het mogelijk keukenapparatuur efficiënter in te zetten en dat leidt tot een besparing op energie en onderhoud.

McDonald’s bouwt slimme en energiezuinige keuken

Met de software LonWorks is het mogelijk om via een netwerk alle keukenapparatuur te monitoren. Op die wijze worden ondermeer grills, bakplaten, friteuses en softijsmachines doelmatiger ingezet. Daardoor wordt op energie en onderhoudskosten bespaard. Omdat het netwerk via de bestaande elektrische installatie wordt opgezet is apparatuur en software gemakkelijk in te bouwen, zonder dat er hoeft te worden gebroken om leidingen aan te leggen. Het systeem wordt gekoppeld aan internet zodat de gegevens vanaf iedere locatie zijn af te lezen.

Met het systeem denkt McDonald’s 10 procent op energie te kunnen besparen. Een vestiging verbruikt gemiddeld ongeveer 500.000 kilowatt uur aan elektriciteit. Dat kost in Amerika tussen de 40 en 50-duizend dollar.

Volgens McDonald’s wordt niet alleen energie bespaard maar neemt ook de voedselveiligheid toe. Alle temperaturen worden automatisch geregistreerd en die hoeven dus niet meer apart te worden afgelezen en genoteerd. Dit bespaart op arbeid en menselijk falen is onmogelijk.

Reageer op dit artikel