nieuws

Maaltijdbezorgers zonder contant geld de straat op

Apparatuur

Maaltijdenbezorgers moeten geen contant geld op zak hebben. Dat vindt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die laat weten dat een ban op contant geld het aantal overvallen op pizzakoeriers terugdringt.

Maaltijdbezorgers zonder contant geld de straat op

KHN wijst op technologische ontwikkelingen die het mogelijk maakt om zonder contact geld maaltijden te bezorgen.

‘Het mobiele pinapparaat wordt bij grote ketens inmiddels steeds meer ingevoerd, maar met name de kleine ondernemer is nog altijd in de veronderstelling dat pinnen duur is. Maar er is wel interesse, want we krijgen honderden aanvragen binnen over aanvullende informatie’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen in De Telegraaf.

Prinssen wijst ook op de mogelijkheid om online te betalen. ‘Via bepaalde websites moet je online van te voren betalen. Dat werkt ook’.

Reageer op dit artikel