nieuws

Frietje’ van ruim zestig centimeter

Apparatuur

De Amerikaanse Hannah Odom heeft een ‘frietje’ van ruim 60 centimeter gevonden. Ze hoopt het Guinnes Book of World Records te halen.

Frietje’ van ruim zestig centimeter

De 15-jarige tiener bestelde een portie zogenaamde Curly Fries bij fastfoodketen Arby’s. Toen ze die wilde gaan eten kreeg ze een van de ‘frietjes’ niet uit het zakje. Tot haar verbazing bleek het exemplaar ruim 60 centimeter te zijn.

Odom hoopt dat ze met de friet het Guinnes Book of Records haalt. Ze weerstond daarom haar twee eerste opwellingen om de mega-friet op te eten of, in navolging van Simon Holland, te verkopen op Ebay. Die laatste kreeg namelijk in 2003 maar liefst $200 voor een frietstaaf van ‘maar’ 17 centimeter.

Odom bewaart de friet voorlopig in de diepvries in afwachting van het oordeel van Guinnes. Of ze een echte kans maakt is maar de vraag. Curly Fries worden in een soort schilbeweging van de aardappel gesneden, daardoor zijn in potentie enorme lengtes mogelijk want de lengte van de aardappel doet er niet toe.

Reageer op dit artikel