nieuws

Forse stijging van aantal cafetariaovervallen

Apparatuur

Het aantal overvallen op cafetaria’s is de eerste twee maanden van dit jaar met 33 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging baart KHN zorgen en de horecakoepel zet daarom volop in op preventie.

Forse stijging van aantal cafetariaovervallen

De eerste twee maanden werden 48 cafetaria’s overvallen tegen 36 in 2011. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Overvallen en Ramkraken Systeem. Koninklijke Horeca Nederland vindt het overvalcijfer veel te hoog. ‘Elke overval is er een te veel’, benadrukt woordvoerder Joris Prinssen.

Vorig jaar is door de horecakoepel samen met de overheid al volop ingezet op preventie, en die aanpak krijgt dit jaar een vervolg. ‘Er komt in april en mei weer een actie om het pinnen te stimuleren. Ook dit jaar is er weer subsidie voor veiligheidsscans en daaruit voortvloeiende maatregelen en we bezinnen ons samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie op een najaarsactie’, aldus Prinssen.

Zie ook Snackkoerier 7 van 6 april

Reageer op dit artikel