nieuws

Carpigiani schenkt ijsmachine aan terugkerende asielzoeker

Apparatuur

Zes jaar geleden kwam Marlene dos Santos uit het door burgeroorlogen verscheurde Angola als asielzoeker naar Nederland. Afgelopen week keerde ze terug naar haar vaderland met een door Carpigiani Nederland gesponsorde softijs machine om daar een ijssalon te beginnen.

Carpigiani schenkt ijsmachine aan terugkerende asielzoeker

In eerste instantie ging het wat onwennig, maar na wat tips van Teun Loonen (rechts) van Carpigiani wist Dos Santos al snel een perfect ijsje te tappen. Loonen was op bezoek bij het asielzoekerscentrum in Leusden om daar de ijsmachine te overhandigen aan Dos Santos.

Het was altijd al een droom voor Dos Santos om een ijssalon te hebben. Nu het in Angola een stuk rustiger is heeft ze er voor gekozen om terug te keren naar haar vaderland. Enkele medewerkers van de Centrale Opvang Asielzoekers (COA) uit Leusden togen aan het werk om haar droom te vervullen. Ze benaderden Carpigiani en vonden daar een willig oor, vertelt Marion van Loon. ,,Wij hebben de machine voor het grootste deel gesponsord. Het is een vrijwel nieuwe machine die we een enkele keer voor een demonstratie hebben gebruikt.’’

Dos Santos is overgelukkig met de machine. ,,Nu gaat het zeker lukken om een ijssalon te starten’’, aldus Dos Santos die afgelopen vrijdag, met een ijsmachine in haar bagage, terugvloog naar Angola.

Reageer op dit artikel