nieuws

Calorieën op de kassabon

Apparatuur

De Amerikaans hamburgerketen Burgerville print sinds kort voedingswaarden op de kassabonnen.

Calorieën op de kassabon

Formulebedrijven moeten in Amerika tegenwoordig het aantal calorieën vermelden op de menuborden. De 39 vestigingen tellende hamburgerketen Burgerville gaat een stap verder. De gasten kunnen op de kassabon zien hoeveel calorieën ze binnen krijgen en ook de hoeveelheden koolhydraten, vet en eiwit worden vermeld.

Het kassasysteem is zo geautomatiseerd dat het de bonnen personaliseert. Als een hamburger zonder saus wordt besteld worden de hoeveelheden opnieuw berekend en worden de correcte voedingswaarden weergegeven. De bonnen geven eventueel ook voedingsadviezen: ‘Als u gezonder wilt eten en afziet van de mayonaise scheelt dat 180 kilocalorieën en 18 gram vet’.

Reageer op dit artikel