nieuws

Burger King opent nieuw design restaurant

Apparatuur

Burger King in Azië heeft met de ‘BK Garden Grill’ in Singapore een voor de keten compleet nieuw type restaurant laten ontwerpen. Het nieuwe interieur is open, warm en comfortabel en moet diverse doelgroepen aanspreken.

Burger King opent  nieuw design restaurant

Het ontwerp, dat volgens de ontwerpers van Outofstock, min of meer een tuin imiteert moet een divers publiek aanspreken, van families met kinderen, via jong volwassenen tot teenagers. Het ontwerp moest opvallen door een luxe uitstraling maar tegelijkertijd toch toegankelijk en laagdrempelig zijn. Om het tuinkarakter te benadrukken zijn lampen bijvoorbeeld gemaakt van omgekeerde bloempotten.

Met het nieuwe design volgt Burger King grote rivaal McDonald’s die al eerder begon met restaurants een ‘loungy’ karakter te geven. Tot nu toe hadden de restaurants van Burger King een tamelijk harde fastfood uitstraling. De keten richtte zich ook met de producten vooral op ‘jonge mannen’, maar lijkt nu een breder publiek te willen aanspreken.

Reageer op dit artikel