nieuws

‘Bezorgmaaltijden schandelijk vies

Apparatuur

De vergrijzing biedt cafetaria’s kansen, predikt de sector fastfood en IJsbedrijven veelvuldig. Dat dit wel eens waar kan zijn blijkt uit een test van bezorgmaaltijden (tafeltje dek je) die het TV-programma Tros Radar hield. Daarin werden bezorgmaaltijden door een testteam met de grond gelijk gemaakt.

‘Bezorgmaaltijden schandelijk vies

‘Je sterft tien jaar eerder als je dit eet.’ Dat zei culinair journaliste Sylvia Witteman. Samen met kok Ramon Beuk en Marjan Berk, door Radar ‘beroepsbejaarde en smulpaap’ genoemd, nam ze diverse bezorgmaaltijden onder de loep. ‘Onherkenbaar vlees’, ‘Vissticks van steen’, ‘Dit gaan we niet eten’, ‘Schandelijk vies’ en ‘Arme oude mensen’ waren enkele andere opmerkingen van het testteam.

‘Slechtste producten ooit’
De diepvries- c.q. magnetronmaaltijden werden door het trio beoordeeld op smaak, structuur en voedingswaarde. Volgens de consumentenrubriek ging het bij deze test van de vijf maaltijden om de slechtst beoordeelde producten in haar geschiedenis. Het laagste cijfer was een 2,1. De maaltijd van Humanitas Catering was ‘de beste’ met een 5,9. ‘Het wordt tijd voor een innovatie in vriesmaaltijden’, aldus Witteman. ‘We durven geen van allen oud te worden’, zei Beuk en Berk sloot af met: ‘Je hebt geen leuk culinair leven als je hiertoe veroordeeld bent’.

Humanitas: ‘Folie is probleem’
Hoofd Centrale Voedingsdienst van Humanitas Hans van den Berg (foto) reageerde in de studio. ‘Ik was verbaasd. Ik sta volledig achter onze ambachtelijk bereide maaltijden. We zijn constant bezig met verbeteringen. Het verpakkingsfolie kan problemen opleveren.’ Nader onderzoek leerde dat het verwarmen in de magnetron het grootste probleem is.

Bezorgcafetaria
Er zijn cafetaria’s die al inspelen op de vergrijzing en maaltijden bij bejaarden bezorgen. Zoals Plaza Panken in Boxmeer. De broers Berry en Willem Peters speelden in op de ontevredenheid van consumenten over de lokale Tafeltje Dekje.

Kijk voor het gefilmde testverslag op de site van Tros Radar.

Reageer op dit artikel