nieuws

Betalen met Pin verdwijnt in 2012

Apparatuur

Horecaondernemers die overwegen te investeren in Pin-apparatuur kunnen daar beter even mee wachten. In Nederland kun je namelijk vanaf 2012 niet meer betalen met Pin. Er komt een ander betalingssysteem voor in de plaats.

Betalen met Pin verdwijnt in 2012

Moet je voor een Pin betaling je pasje door een sleufje halen, met het nieuwe betalingssysteem gaat deze handeling eraf. Gasten hoeven hun pasje alleen nog maar ergens in te steken. Een handeling die vergelijkbaar is met het chippen zoals we dat nu kennen.

De pincode, die meeverhuist met een klant, blijft wel bestaan. Wat de exacte gevolgen voor ondernemers zijn, moet nog duidelijk worden.

Currence, de eigenaar van Pin, heeft eerder deze week de berichtgeving hierover bevestigd.

Reageer op dit artikel