nieuws

Ansichtkaart met pintips voor horeca onderweg

Apparatuur

Horecaondernemers ontvangen begin volgend jaar een ansichtkaart met daarop tips om slimmer pinnen mogelijk te maken. Als aftrap verstuurden directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland deze kaart al aan de voorzitter van de Taskforce Overvallen, Ahmed Aboutaleb.

Ansichtkaart met pintips voor horeca onderweg

Van der Grinten heeft zitting in de Taskforce Overvallen en is in die hoedanigheid nauw betrokken bij het maken van plannen rondom overvalpreventie voor ondernemers. Van der Grinten hecht waarde aan samenwerking tussen overheid, politie en ondernemers om zo het aantal overvallen terug te brengen

‘De primaire taak om overvallen te verminderen ligt bij de overheid’, stelt Van der Grinten. ‘Horecaondernemers werken samen en nemen maatregelen om overvallen te voorkomen. Daarbij zal KHN de horecaondernemer blijven ondersteunen, zodat ondernemers bewust zijn van de preventieve maatregelen die zij kunnen nemen.’

Begin deze week werd het rapport ‘Overvallen in Nederland’ gepresenteerd, die in opdracht van Taskforce Overvallen is gemaakt. De belangrijkste aanbeveling uit het rapport is dat er meer centrale en structurele regie en strategie moet komen op de aanpak van gewelddadige vermogenscriminaliteit.

Het rapport maakt duidelijk dat de pakkans vergroot moet worden, meldt KHN. De overheid, met name politie en openbaar ministerie, hebben daarin de belangrijkste rol. Maar ook gemeenten, ondernemers en burgers kunnen een bijdrage leveren, aldus KHN.

KHN werkte mee aan de landelijke campagne ‘De pakkans vergroten, heb je zelf in de hand’, waarbij gasten wordt gevraagd om sneller alarm te slaan en naar 112 te bellen als ze iets verdachts zien. Dit omdat het ‘op heterdaad betrappen’ belangrijk is.

Reageer op dit artikel