nieuws

Top jaar voor ex-winnaar ‘t Smulhuis

Apparatuur

Hans en Jacqueline Boumans van ’t Smulhuis in Brunssum, de nummer een van de vorige editie van de Cafetaria Top 100, hebben een topjaar achter de rug. Ze wonnen veel nieuwe gasten. Vanwege het daardoor ontstane ruimtegebrek wil Boumans zijn zaak uitbreiden.

Top jaar voor ex-winnaar ‘t Smulhuis

De eerste maanden steeg de omzet met ongeveer 30 procent, daarna zakte de stijging iets in. ‘We plussen nu nog altijd zo’n 20 procent. We hebben veel van de mensen die eens een keer kwamen kijken tot vaste gast weten te maken.’ De toeloop heeft hem verrast. ‘Ik had nooit gedacht dat het zo veel impact zou hebben’, aldus Boumans.

De enorme toestroom in het begin vormde een uitdaging. ‘Die hebben we uiteindelijk opgelost door extra personeel aan te nemen en met een nieuw kassasysteem dat op onze werkwijze is afgestemd. Speciale wensen komen nu ook op de bon, dat is makkelijker in de communicatie met de keuken en de mensen achter de bakwand.’

Wat hij niet heeft op kunnen lossen is het ruimtegebrek. Het is voor hem vooralsnog geen optie het ook goed lopende naastgelegen restaurant bij de cafetaria te voegen. ‘dat zit het hele weekend vol.’ Boumans onderzoekt nu of hij mogelijk mag uitbreiden. ‘We hebben nog grond naast het bedrijf die van ons is. We willen daar bouwen. Als we toestemming krijgen van de gemeente kunnen we dat snel realiseren.’

» Video Interview met winnaars 2009

Reageer op dit artikel