nieuws

Salsarita’s Fresh Cantina groeit hard in VS

Apparatuur

Het fast-casual Mexican-concept Salsarita’s Fresh Cantina is de snelst groeiende keten van de Verenigde Staten. Het concept zag de omzet het afgelopen toenemen met maar liefst 153,1 procent naar ruim 40 miljoen dollar.

Salsarita’s Fresh Cantina groeit hard in VS

Salsarita’s Fresh Cantina groeide het afgelopen jaar van 26 naar zeventig jaren. De omzet nam toe met ruim 150 procent naar 40,5 miljoen dollar. De keten is vooralsnog hoofdzakelijk actief langs de oostkust van de VS, maar heeft sterke behoefte zich ook te vestigen in de westelijke staten.

Het assortiment van Salsarita’s Fresh Cantina bestaat uit Mexicaanse gerechten zoals taco’s en verder uit gezonde producten als salades en soepen. Daarnaast beschikt de menukaart veel gegrilde vlees- en vissoorten. Dit jaar wil het concept doorgroeien naar zo’n 110 zaken.

Tweede snelste stijger is HuHot Mongolian Grill (plus 83,3 procent omzet), gevolgd door Seasons 52 (+ 73,3 procent), een grill- en wijnconcept van het grote Darden Restaurants. De ranglijst is gemaakt door het Amerikaanse vakblad Restaurant Business.

Reageer op dit artikel