artikel

Bakwand met inductieketel gepresenteerd op de Horecava

Apparatuur 890

Bezoekers van de Horecava 2019 konden in de Fastservicehal een primeur bekijken; De Kuiper Horeca heeft de eerste bakwand met een inductiefrituur- en visbakketel ontwikkeld die vanaf heden verkrijgbaar zijn.

Bakwand met inductieketel gepresenteerd op de Horecava

Een inductie-frituurketel is volgens De Kuiper Horeca zuiniger dan de elektrische ketels met elementen erin. ‘Dit heeft als positief gevolg dat de inductie-frituurketels onder de Energie Investerings Aftrek (EIA) regeling valt. Het percentage hiervoor bedraagt maar liefst 45 procent’, aldus Albert Heijns van de fabrikant.

De bakwanden van De Kuiper Horeca zijn in zowel een gas-, elektrische, alsook inductie-uitvoering te verkrijgen.

Schoonmaak

Het grote voordeel van inductie volgens De Kuiper Horeca is schoonmaak en onderhoud, wat een stuk makkelijker omdat geen element in de ketel zit. Daarnaast heeft de inductieketel een grotere koude zone (de kruimelbak ligt en stuk lager), zodat de frituurolie langer mee kan.

De Kuiper Horeca inductiebakwand

De inductieketel van De Kuiper Horeca, met links een extra diepe koudezone.

 

 

Reageer op dit artikel