artikel

Trends in bakwanden: ‘Ronde ketels voor extra beleving’

Apparatuur 570

Trends in bakwanden: ‘Ronde ketels voor extra beleving’
De bakwand van Hakvoort Professional heeft drie ronde HR-ketels voor friet en twee vierkante voor snacks.

Bij Camping De Kleine Wolf in het Overijsselse Stegeren vertoeven jaarlijks duizenden toeristen uit binnen- en buitenland. De wachtrijen in bijbehorende cafetaria De Wolventuin werden de afgelopen jaren steeds langer, tot ergernis van de gasten. De oplossing: een tweede verkooppunt voor ‘basic snacks’, met een moderne, nieuwe ViVo-bakwand.

‘De omzet in de Schaapskooi moet heel snel zijn’, vertellen eigenaresse Geralda Kat en Erma van den Beld, hoofd horeca bij Camping de Kleine Wolf. ‘Voorheen waren de wachtrijen in onze cafetaria erg lang. De maximale capaciteit van die bakwand was bereikt.’

Op een drukke dag gingen er wel 200 bonnen per uur doorheen. ‘Daarom hebben we een tweede verkooppunt geopend, waar mensen voor eenvoudige snacks terechtkunnen. Erg handig als gasten bijvoorbeeld zelf gaan barbecueën en alleen een zak friet willen kopen. Wie bijvoorbeeld spareribs of kipsaté wil, gaat naar de cafetaria.’

Bakwand

Erma van den Beld is erg tevreden met de nieuwe apparatuur.

Tijdens Horecava bekijken Kat en Van den Beld verschillende bakwanden. De keuze valt uiteindelijk op een ViVo bakwand van Hakvoort Professional. ‘We hebben gekozen voor ronde ketels, want de friet moet ‘zwemmen’’, vindt Van den Beld. ‘Dat oogt meer ambachtelijk en is ook veel beter voor de kwaliteit. Een mandje wordt vaak te vol gedrukt, waardoor de friet niet goed gaar wordt. Onze nieuwe bakwand heeft drie ronde HR-ketels voor de frites en twee vierkante met ieder twee mandjes voor de snacks.’

Constante temperatuur

Hakvoort Professional heeft niet alleen een bakwand geleverd, maar ook een koelwerkbank, een opzetvitrine en warmhoudbakken. Ook de afzuiging is verzorgd door het bedrijf uit Emmeloord. ‘We zijn erg tevreden met het eindresultaat’, zegt Kat. ‘De temperatuur van de HR-bakwand blijft erg constant, waardoor we geld besparen. Door deze investering kunnen we ook aanspraak maken op de Energie Investerings Aftrek (EIA). We hebben het front in een RAL-kleur laten spuiten, die precies past bij onze huisstijl.’ Het eerste weekend dat het nieuwe verkooppunt operationeel is, is er bewust geen reuring aan gegeven. ‘De nieuwe medewerkers moesten hun weg eerst goed vinden en we wilden rustig opstarten’, zegt Kat. Ze adviseert elke ondernemer die ook een nieuwe bakwand wil om een goede begroting te maken. ‘Wij hadden bij Hakvoort één aanspreekpunt voor het hele project, dat werkte erg prettig.’

Bakwand Hakvoort

Camping De Kleine Wolf is in 2016 door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar. Het complex biedt plaats aan zo’n 600 gezinnen. Die konden tot voor kort terecht bij het restaurant en cafetaria De Wolventuin. In de cafetaria werd het steeds drukker. Daarom hebben de eigenaren dit voorjaar een extra verkooppunt geopend in recreatiezaal De Schaapskooi.
Dit moet zorgen voor een betere doorstroom in de cafetaria. Bij het nieuwe verkooppunt worden alleen friet en ‘basic snacks’ verkocht, zoals frikadellen, kroketten, bamischijven (favoriet bij de Duitse toeristen), kipkorns en kaassoufflés.
Bakwand Hakvoort

Er kunnen 144 pizza’s per uur worden gebakken.

Nieuwe pizzaoven

De nieuwe keuken is ook uitgerust met een Cuppone pizzaoven en een pizzawerkbank met saladière, ook van Hakvoort Professional. ‘Pizzakoeriers uit Ommen kwamen steeds vaker bij ons op het terrein’, vertelt Van den Beld. ‘We verkopen ruim 1.200 kilo friet per week, maar mensen willen ook weleens iets anders. Daarom hebben we onze eigen pizzaoven aangeschaft.’
‘We hebben nu acht pizza’s op de kaart staan en die lopen heel erg goed. Het is een serviceartikel dat erg op prijs wordt gesteld. In vijf minuten kunnen we twaalf pizza’s bakken, dat is 144 pizza’s per uur. De bereiding is hiermee goed te doen en we behalen er een mooie marge op.’ 

Hakvoort Professional

De nieuwe bakwand van Camping De Kleine Wolf is ontwikkeld en gefabriceerd in de rvs-fabriek van Hakvoort Professional. ‘Voor dit type bakwand is gekozen vanwege de flexibele indeling en het volledige maatwerk’, licht verkoopadviseur Christiaan Blaakmeer toe. ‘In deze ViVo zijn zowel HR-frituurpannen als de standaard ketels geïntegreerd. Hiermee kunnen de ondernemers inspelen op de capaciteit die op dat moment gewenst is. Doordat de kleur van de frontpanelen is aangepast aan de wensen van De Kleine Wolf, sluit deze goed aan op de huisstijl.’


Reageer op dit artikel