artikel

Tipsladder Omgaan met Apparatuur (Snacks)

Apparatuur

Tip 1
Zakt de temperatuur in uw bakpotten tot onder 160 graden en komt de temperatuur moeilijk weer omhoog, dan is de kans groot dat u teveel bakgoed in de potten heeft gedaan.

Tip 2
Zakt de temperatuur van uw oven flink als u er normale porties in bakt en komt de temperatuur niet snel weer omhoog, dan is mogelijk dat de gasdruk op uw branders te gering is of het vermogen om andere redenen te wensen over laat.

Tip 3
Gebruikt u een bepaalde bakpot een kwartier of langer niet, zet dan de thermostaat lager en doe en deksel op de bakpot. Dit vrookomt niet alleen dat het vet onnodig lang wordt verhit, maar ook voorkomt dit oxydatie van het vet en stofvorming in het vet.

Tip 4
Controleer minimaal elke twee maanden of de thermostaat nog in goede staat verkeert. Zorg dat u beschikt over geijkte kernthermometer om dit te kunnen vaststellen.

Tip 5
Verwijder met enige regelmaat bezinksel dat zich aan het verwarmingselement hecht of kan gaan hechten.

Tip 6
Reinig en desinfecteer dagelijks de voorraadpot voor frites boven uw bakpotten. Een vetfilmpje in combinatie met de hoge temperaturen zijn ideale omstandigheden voor de groei van bacteriën.

Tip 7
Houd condensoren van vries- en koelmeubelen goed schoon met een zachte borstel. Vuile condensoren kunnen ervoor zorgen dat de betreffende apparatuur tot 15 procent meer energie vreet.

Tip 8
Bezint eer gij begint indien u overweegt elektrische keukenapparatuur aan te schaffen. Is er een alternatief gastgestookt apparaat in de handel, overweeg dit dan. In energieverbruik kunnen de meerkosten van elektrisch ten opzichte van gast het vijfvoudige zijn.

Tip 9
Afwasmachines zijn energieverslinders. Was dus zoveel mogelijk in een keer af, het scheelt u op jaarbasis honderden euro’s.

Reageer op dit artikel